máj.
26

BIM Workshop - 2017. június 28.

A tervezői együttműködés kulcsa az adatvesztés nélküli adatkapcsolatok ismerete.
Ebben van a szakemberek segítségére a BIM - Épületinformációs modell.

A BIM gondolkodásmód alapjait röviden a BIM szabványosítás elméleti kérdéseivel foglalkozó BIM Szabványügyi Bizottság elnöke ismerteti.


A magyar gyakorlatban elterjedt CAD programok közötti kapcsolatok bemutatására, az alapvető elvek ismertetésére a különböző szakági programok szakavatott kollégái vállalkoznak.

  • Hogy kezeli az építész tervezőtől kapott tervezet a szakági tervező?
  • Hogy tud a szakág visszaadni adatokat a társtervezőknek? Hogy találja meg a társtervező az épületmodell esetleges hibáit még a tervezés korai szakaszában? Hogy lehet megoldani a tervek további feldolgozásával a szerkezetei elemek gyártáselőkésztését?
  • Hogy lehet a különböző konkrét termékek adatait megjeleníteni a tervek készítése során?
  • Hogy segít a hatékony együttműködésben a közös gondolkodásmód?

Ilyen és ezekhez kapcsolódó kérdésekre keressük a választ a szakmai délután során, ahol az ArchiCAD, AutoCAD és kapcsolódó szakági rendszerei, a Nemetschek Allplan, az AxisVM és a TEKLA tervező programok bemutatásán keresztül kerülnek ismertetésre a kapcsolódási lehetőségek. Az elvi megoldások mellett egy-egy példa rövid bemutatásával kapnak áttekintést a tervező kollégák.

A CÉH munkatársai a feltett kérdésekre adott válaszokat egy nagy létesítmény tervezési feladatinak ismertetésén keresztül mutatják be, jó gyakorlatként ismertetve a szakágak közötti együttműködést.

Regisztráció az alábbi linken .

carousel_bim_I