e-Mérnök

Vizsganaptár

  

A jelentkezés menete

 

1.      Kérjük, olvassa el a vizsgatájékoztatót! ( Vizsgatájékoztató - LETÖLTÉS )

2.    Bejelentkezés az e-Mérnök rendszerbe Ügyfélkapuval, vagy e-mail/jelszó párossal. Amennyiben még nincs hozzáférése az e-Mérnök rendszerhez: Hogyan tudok belépni?

3.     A jogosultságnak megfelelő szakterület (pl. gáz- és olajipar) és azon belül vizsgatípus (pl. szállítás témakör) kiválasztása a vizsganaptárban időpont kiválasztása. Kérjük a szűrési feltételeknél csak a „Szakterület típusok” szűrőt használja, az „Illetékes szervezet” minden esetben a Magyar Mérnöki Kamara). Az Általános rész külön szűréssel jelenik csak meg.

4.     A vizsganapon belüli vizsgázási forma kiválasztása (online vagy vizsgatermi). Felhívjuk figyelmét arra, hogy egy vizsganapon belül, csak egy féle forma választható!

Az alábbi linken találja a vizsgaszoftvert és ezzel együtt egy tesztet is, amely alapján ellenőriznie kell a vizsgára jelentkezés előtt, hogy gépe az online vizsga követelményeinek megfele-e: LETÖLTÉS

FONTOS!

Az online vizsgára való jelentkezés technikai feltételeit ITT tudja áttekinteni és ellenőrizni.

5.     Jelentkezés
Amennyiben nem csatolja jelentkezéskor a befizetési bizonylatot, akkor azt a vizsga napján kell bemutatnia azonosításkor (bizonylat csatolása nélkül is jelentkezhet vizsgára).

6.   Jelentkezés ellenőrzése
Belépés után a honlap jobb felső részén saját névre kell kattintani, majd a felugró menüben az „Oktatás” fül alatt láthatóak azok a vizsgák, melyekre bejelentkezett). Amennyiben az „Oktatás” fül alatt nem látszanak az adott vizsgák, abban az esetben jelentkezését nem fejezte be.
Az e-Mérnök rendszerbe való sikeres bejelentkezés nem jelenti azt, hogy a vizsgára is bejelentkezett.

7.      A beszámoló vizsgához szükséges belépési adatokat a vizsga előtt 2 nappal, e-mailben küldjük meg.

 

FONTOS!

A vizsga kezdése előtt 30 perccel lépjen be a vizsgarendszerbe, készítse elő személyi igazolványát, valamint a befizetési igazolást, mert ezekről képernyőképet kell készítenie az azonosításhoz.


Beszámoló vizsga lemondása

Lemondani kizárólag e-mail-ben a  beszamolo@mmk.hu címen lehetséges.
Az emailben kérjük megírni a következő adatokat: név + kamarai szám + adott vizsga megnevezése, dátuma.
A lemondást minden esetben visszaigazoljuk.

Előleg számla/díjbekérő kérése esetén kérjük, hogy pénzügyi osztályunkat keressék meg közvetlenül: +36-1-455-88-60/pénzügy menüpont.

A beszámoló vizsgákkal kapcsolatos további információért, kérjük, keresse vizsgaszervező kollégáinkat (  vagy +36-1-455 7080).

 

 

Fontos információk a megfelelő vizsgákra való jelentkezéshez!
Felhívjuk figyelmüket arra, hogy amennyiben egy szakterületen belül több féle jogosultsága (Tervező/Szakértő és MV/ME is) beszámoló köteles, abban az esetben a Tervező/Szakértő vizsgára kell bejelentkeznie (több féle MV/ME jogosultság esetén nem!).

Kivételek:
Hírközlési, Közlekedés, Településtervezési, Tűzvédelmi jogosultságok esetében
több jogosultság esetén minden rész-szakterületi vizsgára jelentkeznie kell. Azok teljesítése a kiírástól eltérően, egymás után történik ugyanazon a vizsganapon.
Gáz- és Olajipari szakterület esetén
a kiírt 5 féle témakörből 1 tetszőlegesen választható a beszámolókötelezettség teljesítéséhez.
Tartószerkezeti szakterület esetén
több jogosultság esetében a HT, SZÉS12 vizsgára jelentkezzen be.


Amennyiben
a fentiek ismeretében sem biztos abban, hogy mely vizsgára kell jelentkeznie, kérem, keresse a vizsgaszervezőket.

 

Szakterület típusok Képzés típusok Illetékes szervezetek