szept.
13

Szeptember végével zárul a Solar Decathlon kiállítás Szentendrén

A Magyar Mérnöki Kamara és az ÉMI együttműködésében a nagy érdeklődésre való tekintettel a rendezvény zárása előtt szakmai bemutatót szervez az ÉMI.
2019. szeptember 29-ig tekinthetők meg az ÉMI Tudományos és Technológiai Parkjában azok az energiahatékony mintaházak, melyeket hazai és külföldi egyetemista csapatok építettek fel a Solar Decathlon Europe 2019 verseny keretében.

SolarDecathlon-Szentendre

Összesen 10 csapat indult az ÉMI által rendezett Solar Decathlon Europe 2019 nemzetközi egyetemi házépítő inno-vációs versenyen, ahol több mint 400 egyetemista épített fel alig két hét alatt ún. nullaenergiás házakat.
A SDE19 nemzetközi házépítő versenyen a Habiter2030 csapat (Franciaország) végzett az első, a MOR Team TU Delft (Hol-landia) a második, valamint az Over4 csapat (Románia) a harmadik helyen.

A verseny lakóház prototípusait bemutató „szoláris falu” szeptember 29-ig áll nyitva az érdeklődők részére Szentendrén, az ÉMI Tudományos és Technológiai Ipari Parkjában.
Nyitvatartási idő:  
   • Hétfő: ZÁRVA
   • Kedd-Péntek: 15:00-19:00
   •Szombat-vasárnap: 10:00-17:00

A belépés ingyenes és csak egy gyors helyszíni regisztrációhoz kötött.
Bővebb információ a Solar Decathlon Europe 2019 hivatalos honlapján (www.sde2019.hu) és közösségi média-felületein található.
Előregisztrációra és körbevezetésre a 20 fő feletti csoportoknak van lehetősége a honlap tetején található előre-gisztráció gomb segítségével.
Az érdeklődők további részletes információkhoz a juthatnak a rendezvényről a 2019. szeptember 25-én, Budapesten a MOHA házban a BPMK szervezésében megrendezésre kerülő "MInőség a kivitelezésben" című kötelező szakmai képzés keretében.

www.emi.hu