jan.
17

Klimavédelmi stratégia 2030

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) január 16-án tette közzé a közelmúltban elfogadott energia- és klímapolitikai stratégiai dokumentumokat


Magyarország számára - ahogy a világon mindenki számára - kiemelt kormányzati cél a környzet védelme érdekében megtenni a lehető legtöbbet. Fontos a klímaválvozáshoz való alkalmazkodás, mindannyiunk célja egy tisztább, élhetőbb környezet teremtése, illetve ami még fontosabb, fenntartása. A stratégia hosszú távú célkitűzéseket fogalmaz meg annak érdekében, hogy a 2030-as év, a 2050 év célkitűzéseit elérje minden, a rendelkezésére álló eszközzel.

A kormányzat teljes egyetértésben az Európai Únió célkitűzéseivel olyan cselekvési tervet dolgozott ki, amely elérhető vállalásokat tartalmaz és rendelkezésre állnak tervei szerint a megfelelő források is a megfogalmazott célkitűzések eléréséhez.

A részletes Stratégiai terv az Innovációs és Technológiai Minisztérium oldalán olvasható, illetve az oldalról lehet letölteni a kapcsolódó dokumentumok at.
 

Letöltések
Nemzeti Energiastratégia2030
Magyarország Nemzeti Energia- és Klímaterve

Teljes dokumentáció elemzésekkel és táblázatokkal
 

 illusztráció: Pixabay