Portál

/ Információk / Hírek, közlemények
júl.
15

Szorosabbra fűzi a kapcsolatokat a Műegyetem és a kamara

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Magyar Mérnöki Kamara a korábbiaknál is aktívabb együttműködést alakít ki – állapodott meg a két intézmény vezetője.

A július 1-én hivatalba lépett műegyetemi rektor, prof. Dr. Czigány Tibor és Wagner Ernő kamarai elnök a Magyar Mérnöki Kamara székhelyén egyeztetett a legfontosabb szakmai, oktatási és továbbképzési feladatokról. Megállapodtak arról, hogy a nemzetközi mérnökszervezetben a FEANI-ban való tervezett együttműködést kiegészítik: az MMK képviselői közreműködnek a záróvizsgabizottságokban és a TDK zsűriben, az MMK díjat tűz ki a kiemelkedő diplomatervekre, szakdolgozatokra, az MMK javaslatot tesz a szakmérnökképzés szakterületeire, és - a piaci-szakmai igényeket figyelembe véve – diplomamunkák témájára.
A BME rektora meghívta Wagner Ernőt a BME 2021. szeptember 3-án 10 órakor kezdődő tanévnyitójára, amely egyúttal a BME 240. tanévének nyitó ünnepélye is, és a két intézmény 2022. januárban közös ünnepi esemény rendez az MMK 25. évfordulója és a BME 240. tanéve együttes megünneplésére.
Wagner Ernő felajánlotta, hogy a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozón részt vevő Magyar Mérnöki Kamara kiállításán a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem díszvendégként jelenjen meg.

Czigány-Wagner