febr.
11

Hallgatói orientációs tájékoztató

Az őszi félévhez hasonlóan a tavaszi félév kezdetén is közös, interaktív előadáson tájékoztatta az alapképzésben részt vevő hallgatókat a BME Építőmérnöki Kara és a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) a később megszerezhető jogosultságokról és az azokhoz szükséges képzési, valamint gyakorlati feltételekről.

Az előadáson a hallgatók megismerhették a kamara felépítését (területi – szakmai tagozati rendszer), valamint a szakterületi jogosultságokat. Tájékoztatást kaptak a szakmai területeket szabályozó legfontosabb jogszabályokról is. 

A visszajelzések alapján is egyértelmű: fontos a jogosultsági rendszerek mihamarabbi ismertetése, hogy már a képzés során a megfelelő döntéseket tudják meghozni a hallgatók (specializáció helyes megválasztása, kredit-követelmények teljesítése). Szintén kiemelt súlyú feladat annak ismertetése, hogy a mesterképzésen megszerzett MSc diploma milyen fontosságú a későbbi szakmagyakorlásban.

Mind a felsőoktatás, mind a szakma közös célja, hogy a képzés „kimeneti” oldalán olyan, felkészült fiatal mérnökök álljanak, akik a jelen – és különösen a jövő! – műszaki kihívásainak megfelelnek. A tapasztalatok és visszajelzések alapján a Kar és az MMK minden félévben tervezi hasonló tájékoztató előadás megtartását a hallgatóknak, segítve ezzel is jövőbeli szakmai pályájukat.