dec.
01

Számítógépek gyűjtése rászoruló diákoknak

Használt vagy új, de jól működő informatikai eszközökkel is lehet segíteni a koronavírus járvány idején a rászoruló diákokat. A Digitális Összefogás elnevezésű jótékony akciót az Innovációs és Technológiai minisztérium szervezi, és akció keretében számítógépeket, laptopokat és tableteket gyűjt és juttat el a járvány idején olyan diákoknak, akinek ez segítséget ad a tanuláshoz.

 

segitsunk egymasnak logo.png

A kezdeményezést tavasszal indította útjára a dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Az akció sikerét jelzi, hogy eddig már csaknem 30 milliárd forint értékű felajánlást tett a digitális ágazat. Ez a kezdeményezés most kiegészül egy célzott gyűjtéssel, amelyben rászoruló diákok számára új, vagy használt informatikai eszközöket ajánlhatnak fel cégek, intézmények és magánszemélyek is. A felajánlásokat az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport részére lehet bejelenteni:  https://segitunkegymasnak.hu/infoeszkoz-felajanlas/ . Az akciócsoport ezután felveszi a kapcsolatot az adományozóval és egyeztet az eszközök átvételéről.

A jelenlegi nehéz helyzetben a Magyar Mérnöki Kamara arra kéri tagjait: ha tehetik csatlakozzanak a kezdeményezéshez, hogy a rászoruló diákok minél kevésbé szenvedjék meg a járvány negatív hatásait.

A felhívás eredeti dokumentuma