júl.
01

Fiatal energetikus hallgatók találkozója a kamarában

„A készülő klímavédelmi stratégiák megvalósítói a mostani egyetemisták lesznek, és ha sikeresen dolgoznak, akkor azok megvalósulásának gyümölcseit is élvezhetik már.” mondta Nagy Gyula a Magyar Mérnöki Kamara elnöke a Magyar Energetikus Hallgatók VI. Találkozóján

A fiatal mérnökök támogatását folytatva a Magyar Mérnöki Kamara biztosította a helyszínt a Magyar Energetikus Hallgatók VI. találkozójának. A négynapos programban üzemlátogatások, szakmai előadások mellett szakmai vetélkedőt is rendezett a Magyar Energetikai Társaság Ifjúsági Tagozata.
A 2021. június 24. és 27. között megrendezett találkozó célja, hogy az energetika minden területéről összegyűjtse a hallgatókat (energetikai mérnököket, közgazdászokat, jogászokat, és más energetikai szakterületek hallgatóit). A résztvevők szakmai versenyben mérték össze tudásukat, előadásokat hallgathatnak meg hazai és nemzetközi energetikai cégek képviselőitől, valamint üzemlátogatásokon vehetnek részt. A fiatal mérnökök és hallgatók megismerkednek egymás kutatásaival, és csapatépítők alkalmával hasznos kapcsolatokra tesznek szert, valamint megismerkednek Magyarország legnagyobb energetikai vállalataival.
A szakmai konferencia megnyitóján Nagy Gyula MMK-elnök felhívta a hallgatók figyelmét, hogy ők lesznek a klímavédelmi stratégia megvalósítói, ők élvezhetik majd egy sikeres klímavédelem előnyeit is, de mivel a terheit is nekik kell viselni, ezért fontos, hogy most és közösen találjuk meg a jó válaszokat a környezeti kihívásokra.   
 

METIT_2021_kep

Nagy Gyula végül hangsúlyozta, hogy a Kamara a sokféleképpen igyekszik a mérnöki munka megbecsülését erősíteni, és a mérnökutánpótlást segíteni. Ezek közé tartozik, hogy a Magyar Mérnöki Kamara támogatja a fiatal, vagy még csak egyetemista mérnökök találkozóit, és ezzel is felhívja a figyelmet a mérnökutánpótlás fontosságára.
A négynapos találkozón mintegy 30 diák és pályakezdő mérnök vesz részt, és az előadók között volt Dr. Szerbin Pável, aki Atomenergetikai és fenntarthatóság címmel beszélt a leendő energetikusoknak; előadást tartott dr. Tóth Máté energiajogász, Dr. Bokor Balázs egyetemi adjunktus és a Flex.On program vezetője, Hornos Ádám is.