júl.
16

Erősödő szakmai együttműködés a TMSZ-el

A Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetsége (TMSZ) és a Magyar Mérnöki Kamara közötti együttműködés erősödését mutatja, hogy a TMSZ meghívására Wagner Ernő kamarai elnök részt vett a szövetség elnökségi ülésén.

Katona Kiss Tamás a TMSZ elnöke és Zalavári István - aki a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara elnöksége mellett a TMSZ-ben is aktív szerepet vállal - azzal a céllal hívta meg a július 14-i elnökségi ülésükre az MMK elnökét, hogy a két, természetes szövetségesnek tekinthető szervezet szorosabbra fűzze a szakmai együttműködését. A két szervezet vezetői egyetértettek abban, hogy a mérnökök érdekeinek érdekében át kell tekinteni az építésgazdaságban ismert szerződéses gyakorlatot, annak érdekében, hogy a megrendelők és a vállalkozók együttműködését egyenszilárdságú felek megállapodásaként szabályozza. A TMSZ a FIDIC (Fédération des Ingénieurs Conseils – Tanácsadó Mérnökök Világszövetsége) magyarországi képviselőjeként fontosnak tartja a mérnöki szolgáltatások átfogó rendszerének kidolgozását, mert ez is segítheti a nemzetközi szervezet alapelveinek érvényre juttatását.
A két mérnöki szervezet más, korábbi együttműködéseit is felújítja, így például szó esett arról, hogy a Mérnök Újság ismét teret ad a TMSZ híreinek, információinak, valamint a közbeszerzési eljárásokban a minőségi munka érvényre juttatásának elősegítését szorgalmazni kell. Közösen, közös célok elérésében, a mérnöki társadalom érdekeinek képviseletében elkötelezett partnerekként kívánnak fellépni a jövőben.