júl.
15

Megtartotta első ülését a kamara új összetételű Etikai-fegyelmi Bizottsága

A Magyar Mérnöki Kamara új Etikai-fegyelmi Bizottsága július 13-án, a tisztújítás utáni első ülésén Pohl Ákost választotta elnökének

Az Etikai-fegyelmi Bizottság (EFB) tisztújítást követő első ülésének legfontosabb feladata az elnök megválasztása. Az EFB jelenlévő tagjai három jelölt közül többségi szavazással Pohl Ákost választották elnöknek.
Wagner Ernő, az MMK elnöke gratulált az MMK EFB megválasztott tagjainak, és a testület új vezetőjének. Kérte a tagokat, hogy konstruktív együttműködést alakítsanak ki az MMK új vezetésével, annak érdekében, hogy a kamara a tagság megelégedésére eredményes működhessen. Wagner Ernő fontos célnak nevezte az etikus mérnöki tevékenység előmozdítását, és kiemelte az etikai-fegyelmi kódex felülvizsgálatának szükségességét. Hangsúlyozta a kamarai etikai-fegyelmi eljárások fontosságát, amelyeket a tagság felé is láttatni kell.
Pohl Ákos az MMK EFB új elnöke megköszönte a bizalmat. Elmondta, hogy számít a korábbi bizottságból megválasztott tagok tapasztalataira. Nagy hangsúlyt kíván fektetni az etikai oktatásra, az etikai eljárás megismertetésére, valamint arra, hogy munkájukkal kivívják a Bizottság tekintélyét és a kamarai etikai-fegyelmi szabályok betartását.
Dr. Virág Rudolf főtitkár és Dr. Kiss Péter tájékoztatást adtak az etikai-fegyelmi ügyek természetéről, valamint az eljárási szabályok fontosabb szabályairól, továbbá az etikai-fegyelmi kódex lehetséges módosításnál figyelembe veendő szempontokról.

EFB_ules_2