jan.
10

XXV. Széchy Károly Emlékkonferencia

A Mérnöki Kamara Geotechnikai Tagozata, a Magyar Geotechnikai Egyesület, az ISSMGE Magyar Nemzeti Bizottsága, és a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Tudományok Osztálya közös szervezésében 2019. február 08-án 14 órai kezdettel rendezi meg a XXV. Széchy Károly Emlékkonferenciát.

Széchy Károly Emlék

A rendezvénynek a Magyar Tudományos Akadémia Nagyterme ad helyet. A geotechnikus szakma évente megrendezett, hagyományos emlékülésén idén is elismert nemzetközi és magyar szaktekintélyek színvonalas előadásai hangzanak el. Az emlékülés főelőadója Charles W. W. Ng a Honkongi Egyetem professzora, az ISSMGE világ elnöke, aki „Geotechnikai jelenségek megértése centrifugális modellezésen keresztül a mérnöki tervezés fejlesztéséért” címmel tart előadást. Másik főelőadónk Móczár Balázs a BME Geotechnika és Mérnökgeológia Tanszék docense, a MMK Geotechnikai tagozatának elnökségi tagja, előadását “Adalékok a nyírószilárdság értelmezéséhez triaxiális nagyminta kísérletek alapján” címmel tartja. Az ülésen Nagy Péter  mutatkozik be a fiatal nemzedék képviseletében, aki a Bécsi Egyetemen megvédett doktori témájáról szóló rövid előadását „A mélyvibrációs tömörítés kísérleti és elméleti vizsgálata” címmel tartja.

 Az emlékülést a hagyományoknak megfelelően a XXVIII. Geotechnikus vacsora követi, amelyet idén is a Duna Palota báltermében rendezünk meg 18 órai kezdettel. A rendezvényeken való részvétel regisztrációhoz kötött. Bővebb információ a tagozat honlapján található: mmk.hu/kamara/tagozatok/geotechnika

Szilvágyi László

elnök