márc.
23

Az Allplan on-line megoldásai

Az Allplan (Nemetschek) néhány, a távoli munkát támogató megoldása

A) Licencelés
•Az Allplan licenceket (a 2016-os verzió óta) internetes kapcsolattal vissza lehet adni, majd egy másik gépen ismételten aktiválni. Ez korlátlanul ismételhető. A védelem azt biztosítja, hogy egy Allplan licenc egy időben csak egy helyen tud működni.
•Lehetőség van ún. licenc-szerver bevezetésére. Ennek lényege, hogy a cég licencei egy szervergépre vannak feltöltve, és akinek van hozzáférése ehhez a szerverhez, az a soron következő licencet hívhatja le a saját gépére.

B) Csoportmunka, adattárolás
•Telepítéskor az Allplannak meg kell adni a „Központi fájlmappa” helyét. Ez lehet egy felhőtároló (Dropbox, Google Drive, OneDrive, stb.). Így a projektek bárhonnan elérhetők
•Workgroupmanager kiegészítés: Irodai szerveren tárolhatók az adatok, amelyekhez minden munkatárs a neki kiosztott jogokkal fér hozzá. Workgroup-online üzemmódban az irodán kívülről, FTP kiszolgálón keresztül érhetjük el projektjeinket.
•Allplan Share + Bimplus az Allplan felhőszolgáltatása. A BIM filozófia jegyében tárolhatók a legfrissebb adatok, a hozzáférés naplózható, lehetőség nyílik BCF formátumú együttműködésre is.

További részletek:  https://tangens.hu/hir/home-office-atallas-mernokoknek/