szept.
15

A Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara tisztújító taggyűlése

A járványhelyzetre tekintettel a kamara éves taggyűlése a korábbiakban megszokott tavaszi időpontban az akkor hatályban lévő jogszabályok előírásai alapján nem volt megtartható. A tisztújító taggyűlés megrendezésére szeptember 10-én került sor a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karán.

bacskiskun2.JPG

A taggyűlésen megjelenteket a Magyar Mérnöki Kamara július 2-án megválasztott elnöke, Wagner Ernő köszöntötte, aki a kamara újonnan megválasztott vezetőségének az elképzeléseiről, illetve az aktualitásokról tájékoztatta a megjelent tagokat. A legfontosabb faladatok között említette a Magyar Mérnöki Kamara gondosan előkészített új alapszabályának várható elfogadását; a háromszáz főnél kisebb taglétszámmal bíró tagozatok más tagozatokba történő integrálódását; valamint a továbbképzési rendszer és az ahhoz kapcsolódó szabályzat átalakítását, megújítását. Kiemelte a Magyar Mérnöki Kamara szervezetébe telepített energetikai tanácsadás intézményét, melyet a lakosság, valamint a vállalkozások is igénybe vehetnek.  

bacskiskun1.JPG

A tagok számára megküldött beszámolók szóbeli kiegészítését követően a taggyűlés elfogadta a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara elnökségének 2020. évi beszámolóját, valamint 2021. évi költségvetési tervét. Ezt követően sor került a következő négyéves ciklus tisztségviselőinek megválasztására.  

A Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara elnökének Abonyi Csabát, alelnökének Györgyi Károlyt választotta meg a taggyűlés. Elnökségi tagok: Bóta Attila, Gyapjas János, Helfrich Salamon, Lévai Gábor, Molnár Ferenc, Nyúl Zsolt, Szigeti Attila.  

A felügyelőbizottság tagjai: Belusz László, Farkas Gábor Lajos, Ivaskó Csaba, Tóth László, Várkonyi Gábriel. Az Etikai- és Fegyelmi Bizottsági tagok: Bálintné Tapolcsányi Katalin, Baloghné Csuhai Csinos Mária, Bánfi Attila, Borsodiné Miskó Mária, Sipos Szabó István, póttag: Schüszler Péter