okt.
13

ÜZEMLÁTOGATÁS A DEBRECEN INTERNATIONAL AIRPORTRA – Urbanisztikai Konferencia

A Magyar Urbanisztikai Társaság 2021. október 21–22-én 27. alkalommal rendezi meg az Országos Urbanisztikai Konferenciát a Debreceni Egyetem Műszaki Karán.

Tájékoztatjuk, hogy a XXVII. Országos Urbanisztikai Konferencián való részvételért a Magyar Építész Kamara naponta 2 kreditpontot számol el, így a teljes programért összesen 4 kreditpont kapható.

A konferencia idei témája Újraiparosodó városaink, melyet több plenáris előadás és számos szekcióelőadás keretében járunk körül. A konferencia a városok és a megjelenő ipari nagyvállalatok kapcsolatát vizsgálja, hogy az „újraiparosodás” milyen hatással van a városok működésére, döntéshozatalára, társadalmi, gazdasági folyamataira, természeti és épített környezetére.

A konferencián többek között plenáris előadást tart többek között Papp László, Debrecen Polgármestere, Dr. Nagy Ádám, iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkárFüleky Zsolt építészeti, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkár, dr. Dukai Miklós önkormányzati helyettes államtitkár, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, valamint Dr. Lux Gábor, a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Regionális Kutatások Intézetének tudományos főmunkatársa.

A konferencia hét tervezett szekciója

  • A területi- és városfejlesztés kihívásai
  • MRTT – A városok újraiparosodásának területi hatásai
  • "Újraiparosodás": összeomlás, újrakezdés, kitettség
  • A városok átalakulására ható új ipari technológiák
  • Metropolisz-régiók átalakulása
  • Nagyvállalatok és a város
  • A nagyipari fejlődés társadalmi lenyomata

ÜZEMLÁTOGATÁS A DEBRECEN INTERNATIONAL AIRPORTRA A KONFERENCIA MÁSODIK NAPJÁN

A konferencia programjának zárásaként üzemlátogatást szervezünk a Debrecen International AirportraA reptéri látogatáson való részvétel külön jelentkezéshez kötött! A reptérlátogatásra való jelentkezés előtt kötelező a konferenciára való regisztráció!

A jelentkezési űrlap eléréséhez regisztráljon a konferenciára a következő linken:  https://forms.gle/V9LWm1Qqp6SDuuzc7
A reptéri látogatásra való jelentkezési határidő: 2021 október 15. 18:00!

Tájékoztatjuk, hogy az űrlapon feltüntetett információkkal ellentétben a program 13:15-től 15:00-ig tart.

Felhívjuk figyelmét, hogy a törvényi szabályozás és a Debrecen Airport által megkövetelt biztonsági előírások miatt a reptér utasforgalom elől elzárt területére történő belépés csak személyes adatok megadásával lehetséges.

Minden, a túrán résztvevő személy adatának megadása szükséges. Az a személy, aki nem tölti ki az űrlapot, nem kerül rá az utaslistára és így a túrán sem vehet részt!

Az üzemlátogatáson csak a XXVII. Országos Urbanisztikai Konferencia regisztrált résztvevői vehetnek részt.
A konferencia részvételi díja magában foglalja az üzemlátogatási lehetőséget.


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Regisztráljon az év legrangosabb urbanisztikai konferenciájára!

 Jegyárak

A MUT tagjainak, valamint az MRTT (Magyar Regionális Tudományi Társaság) tagjainak – 20.000 Ft.
Teljes ár – 25.000 Ft. 
Diákoknak (Nappali tagozatos, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező BSc, MSc, PhD) – 12.000 Ft. 

Regisztrációs űrlap résztvevők számára: 
Az esemény Facebook-oldala:  https://fb.me/e/1dXVUAAcw

További információ, a konferencia teljes programja:  https://bit.ly/3zYAaSS

A konferencia az ipari nagyvállalatok hazánk városaira – és azok térségeire – gyakorolt hatását vizsgálja. A kétnapos konferencia plenáris, valamint szekcióelőadásai többek között arra keresik a választ, hogy milyen hatással vannak az ipari nagyvállalatok hazánk városaira, milyen változásokat indukál jelenlétük a város társadalmi, gazdasági, környezeti szférájában. Hat szekciónkban hangsúlyosan fogjuk vizsgálni a hazai és nemzetközi nagyvállalatok szerepét a városfejlődésben, hatásukat a helyi önkormányzatok és intézmények működésére, az oktatásra, valamint a helyi döntéshozatalra.

Ki fogunk térni a rendszerváltás ipari válságából levonható tanulságokra, hogy milyen lenyomatokat hagyott és hagy az ipari tevékenység hazánk településein, hogy milyen változásokat indukálnak a korábbiakhoz képest az újfajta technológiák – az ipar 4.0 –, valamint, hogy ebből adódóan milyen új kihívásokkal kell szembenézniük a városoknak az „újraiparosodás” során.

A városban megjelenő ipari nagyvállalatok befolyása, valamint a város fejlődésének hatásai nem állnak meg annak határain belül: a Magyar Regionális Tudományi Társaság szekciójában azt vizsgáljuk, hogy az „újraiparosodó” városban kialakuló társadalmi, gazdasági fejlődési folyamatok, konfliktusok, esetleg problémák miként képződnek le a város agglomerációs, tágabb térségében, régiójában.

Tájékoztatjuk, hogy a konferencia csak koronavírus elleni védettségi igazolvánnyal látogatható, melyet belépéskor személyi igazolvánnyal együtt fel kell mutatni a szervezők részére. 
A konferencia a mindenkori hatályos járványügyi jogszabályok és előírások szerint kerül megrendezésre!
Tájékoztatjuk, hogy amennyiben egészségügyi korlátozások miatt nem lehetséges a konferencia megrendezése, a szervező visszatéríti a konferencia regisztrációs díját!