júl.
29

Kooperatív Doktori Program Doktori Hallgatói Ösztöndíjhoz

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium útjára indította a Kooperatív Doktori Programot, amelynek célja a vállalati együttműködéseken alapuló, piaci és ipari igényekre épülő, a piac által is hasznosítható kutatási tevékenység ösztönzése – elsősorban az MTMI (matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai) területeken.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium napokban bejelentett Kooperatív Doktori Programja mérföldkő, ugyanis a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által kezelt ösztöndíj-rendszer kimondottan a piacorientált kutatói utánpótlást támogatja.

A programot ősszel, pilot jelleggel, 100 fővel indítják el, amelynek révén a vállalati együttműködésben folytatott doktori tanulmányokat ösztönzik. A vállalatoknál dolgozó mesterfokkal rendelkező MTMI területen tevékenykedő szakemberek és mérnökök 12-48 hónapon keresztül, havonta akár bruttó 400 ezer forintot is elérő támogatást kaphatnak. A kezdeményezést a győri székhelyű Széchenyi István Egyetem a DJP által javasolt instruktori rendszerrel is segíti.

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 15.
Pályázati felhívás és további információ:
nkfih.gov.hu/palyazoknak
digitalisjoletprogram.hu
felveteli.sze.hu