aug.
29

Ülést tartott az MMK Elnöksége

A Magyar Mérnöki Kamara Elnöksége augusztus 28-án munkaterven kívüli ülést tartott annak érdekében, hogy eleget tehessen két határidős kötelezettségének.

 

  1. döntött az MMK Alapszabály Előkészítő Bizottságának felállításáról és
  2. elfogadta a kivitelezési dokumentáció tartalmának és szabályozási környezetének felülvizsgálatához készített javaslatokat.
elnökségi 19 augusztus

Az MMK Küldöttgyűlése 2019. május 17-i ülésén határozott – 4 fő területi kamarai, 4 fő szakmai tagozati delegáltból és az MMK elnökéből álló - Alapszabály Előkészítő Bizottság létrehozásáról és az MMK Elnökségének feladataként határozta meg a bizottság létrehozását. Az MMK Elnöksége 20/2019 (VI.19.) MMK Elnökségi határozatában részletesen meghatározta a jelölés és a szavazás módját, valamint menetrendjét, amelynek megfelelően a Főtitkárság lebonyolította a jelölést és a szavazást. Az Elnökség az augusztus 28-i ülésen megállapította a szavazás eredményét, amely szerint (a kapott szavazatok sorrendjében)

  • a területi kamarák delegáltjaként Szőllőssy Gábor (Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara), Nádor István (Vas Megyei Mérnöki Kamara), Wágner Ernő (Somogy Megyei Mérnöki Kamara) és Németh Gábor (Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara),
  • a szakmai tagozatok delegáltjaként Kun Gábor (Elektrotechnikai és Épületvillamossági Tagozat), Lakits György (Közlekedési Tagozat), Dr. Almási József (Tartószerkezeti Tagozat) és Dr. Barna Lajos (Épületgépészeti Tagozat)

lett az Alapszabály Előkészítő Bizottság tagja.

Az Elnökség felkérte Nagy Gyulát, a kamara elnökét, hogy szeptember 13-át megelőző időpontra hívja össze a bizottság alakuló ülését.

Az Elnökség megtárgyalta és elfogadta a kivitelezési dokumentáció tartalmának és szabályozási környezetének felülvizsgálatához készített javaslatokat is. Ezek elkészítésére a Miniszterelnökség kérte fel a kamarát. A javaslat - amely több jogszabály módosítását kezdeményezi – a területi kamarák és szakmai tagozatok június óta tartó együttműködésének eredményeként készült. A javaslatok a kivitelezési dokumentáció tartalmára vonatkozó szabályozás mellett számos, e szabályozás közelebbi és tágabb környezetét érintő kezdeményezést is tartalmaznak a szakági tervező mérnökök helyzetének javítása érdekében. A részletekről a Mérnök Újság következő napokban megjelenő számában lehet tájékozódni.