ápr.
29

2019. ÉVI TISZTÚJÍTÁS AZ ÉPÍTÉSI TAGOZATBAN

2019. április 24-én tartotta soros tisztújító küldöttgyűlését az MMK új székhelyén a Kamara egyik legnagyobb létszámú tagozata. A küldöttgyűlést jelenlétével megtisztelte Nagy Gyula az MMK elnöke, Kassai Ferenc, a BPKM elnöke, az MMK alelnöke, és több szakmai tagozat, ill. területi kamara elnöke is.

építési tagozat tisztujito 1

A rendezvény résztvevőit köszöntő Nagy Gyula hozzászólásában összegezte a kamara aktuális céljait, szólt a kamara szerepéről, a fiatalításról és a mérnökök helyzetéről. Ezt követően Dr. Kiss Jenő elnöki beszámolója hangzott el, amelyben számot adott a tagozat 4 éves munkájáról, a tagozat új kezdeményezéseiről, képzési munkájának sikeréről, és a fiatalítási törekvésekről. A beszámolót követően vitában 3 hozzászólás hangzott el, amelyben a rendeletek módosítására, új kezdeményezésekre tettek javaslatot a hozzászólók.

építési tagozat tisztujito 2
építési tagozat tisztujito 3

A 3. napirendi pont keretében a küldöttgyűlés meghallgatta a Szakértői testület beszámolóját.

Ezt követően a Jelölőbizottság javaslata alapján szavaztak a küldöttek a tagozat tisztségviselőire. A sikeres választáson az elnökségi funkciójukról leköszönő tagokat fiatal kollégák váltották.

A tagozat elnöke ismét Dr. Kiss Jenő lett, az elnökség tagjának választották Bálint Pétert, dr. Andor Krisztiánt, Bocz Gábort, Harkai Balázst, Helfrich Salamont, Joó Emese Andreát, dr. Kocsis Juliannát, Dr. Koppány Attilát, dr. Koris Kálmánt, Magyar Jánost, Molnár Dénest, Ritter Ádámot, dr. Szabó Évát, Tóth Pétert, Wéber Lászlót és Zsigmondi Andrást.

A Szakértői testület tagjainak Bálint Pétert, dr. Bozsaky Dávidot, Forgács Dávidot, Giba Tamást és dr. Szabó Évát választották.

A tagozat MMK küldöttgyűlésbe delegált tagjai: Bálint Péter, Böröczffy István, Harkai Balázs, Helfrich Salamon, Dr. Kiss Jenő, dr. Kocsis Julianna, Mező Árpád Gábor, Molnár Dénes, Tóth Péter, Wéber László és Zsigmondi András