júl.
24

Eurázsiai Vízügyi Konferencia - 2018. szeptember 13-14.

Az Ázsiai-Európai Vízügyi Együttműködés (ASEM Water) több mint 50 tagországát képviselő magas rangú állami, kormányzati vezetőknek, az eurázsiai vízipari, tudományos és technológiai intézetek, szakmai szövetségek, ipari kamarák, nemzetközi pénzügyi intézmények legfelsőbb vezetőinek és szakértőinek részvételével Eurázsiai Vízügyi Konferencia kerül megrendezésre Budapesten 2018. szeptember 13-14-én.

A kétnapos szakmai konferencia és kísérő rendezvényei (B2B meetingek, szakmai bemutatók) kiválóan alkalmasak bilaterális és multilaterális egyeztetésekre, a fenntartható települési vízgazdálkodással kapcsolatos vízipari megoldások és újdonságok bemutatására. A konferencia hivatalos nyelve az angol, magyar szinkrontolmácsolást biztosítunk.

EURÁZSIAI VÍZÜGYI KONFERENCIA
3rd ASEM Seminar on Urban Water Management
urban solutions, global challenges
2018. szeptember 13-14.
Hotel Hélia, (1113 Budapest, Kárpát u. 62-64.).
A konferencia honlapja: ITT

A konferencia fővédnöke: Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, szervezője a Magyar Vízipari Klaszter és az ASEM Water, társszervezője az Európai Vízügyi Szövetség és a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség, szakmai közreműködőként az esemény partnere a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A rendezvény célja, hogy megvitassa a települési vízgazdálkodás kontinenseken átívelő aktuális kérdéseit, valamint fejlesztési ajánlatokat fogalmazzon meg az integrált és fenntartható vízgazdálkodás területén, melyek mentén előmozdítható és tovább erősíthető az ágazatban érintett szereplők (szakminisztériumok, önkormányzatok, vízipar, szolgáltatók, akadémiai és civil szervezetek) közötti párbeszéd és együttműködés.

A résztvevők a már kipróbált és jól bevált megoldások, gyakorlati példák során kaphatnak képet arról, hogy a világ különböző adottságokkal rendelkező részein milyen eltérő vagy éppen hasonló válaszokat adnak a szakemberek a hasonló kihívásokra. A konferencián, valamint annak ideje alatt és helyszínén megrendezett B2B egyeztetéseken és találkozókon kiszélesíthetők és megerősíthetők a hazai vízipar ázsiai jelenléte és kapcsolatai.

A nemzetközi tanácskozás kiemelt jelentőségű, hiszen a magyar vízipar és vízdiplomácia aktív nemzetközi szerepvállalásának köszönhetően több mint 200 szakértő, potenciális üzleti partner érkezik Budapestre, hogy a kontinenseken átívelő vízügyi kihívások mentén tapasztalatot és eszmét cseréljenek, valamint kiszélesítsék piaci, gazdasági kapcsolataikat.
Legyen részese a sikeres eurázsiai vízipari együttműködéseknek!

Ne mulassza el a különleges alkalmat! Jegyezze be a naptárába: az Eurázsiai Vízügyi Konferencia várja Önt 2018. szeptember 13-14-e között Budapesten!

Az Eurázsiai Vízügyi Konferencia időpontja előtti napokban, 2018. szeptember 11-12-én a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében a Gerbeaud Házban kerül megrendezésre a 7. ASEM Fenntartható Fejlődés Dialógus “Fenntartható és Integrált Vízgazdálkodás a 21. században – a küszöbön álló kihívások kezelése” címmel. A rendezvény célja elsősorban a Duna medence országai által a határokon átnyúló vízgazdálkodás nemzetközi összehangolásában szerzett tapasztalatok megosztása a Mekong térségével. További információ: https://dunaregiostrategia.kormany.hu/7-asem-fenntarthato-fejlodes-dialogus

Míg a 7. ASEM Fenntartható Fejlődés Dialógus a határokon átnyúló vízügyi kérdésekkel, a vízgyűjtő gazdálkodás fejlesztési lehetőségeivel és az interregionális együttműködések erősítésével foglalkozik, addig az Eurázsiai Vízügyi Konferencia a települési vízgazdálkodást, az urbanizáció vízügyi kihívásaira választ adó hatékony, innovatív és fenntartható megoldásokat helyezi fókuszba. A két rendezvénnyel különleges módon szeptemberben egy egész hét a kontinenseken átívelő vizes szakmai kérdésekről és megoldásokról szól.

Letölthető dokumentumok:

MEGHÍVÓ

ÜZLETI FELHÍVÁS

ÜZLETI LEHETŐSÉGEK