okt.
15

Az MMK a FEANI tagja lett – megállapodások előkészítése egyetemekkel

Egyhangú szavazást követően október 9-én a mérnökszervezetek európai szövetségének tagjává választották a Magyar Mérnöki Kamarát.

 

feani.png

Az 1951-ben alapított FEANI 32 európai állam mintegy 350 mérnökszervezetének és felsőoktatási intézményének együttműködését szervezi, és több más szervezettel együtt a mérnöki szakmák érdekeit képviseli az Európai Unióban.

A magyar felsőoktatási intézmények számára különösen előnyös lehet, hogy a FEANI vezeti az Európai Mérnökképző Intézmények Nyilvántartását. Az egyetemek, főiskolák rangját emeli, ha a nyilvántartásban szerepelnek, ami egyben képzésük színvonalának a bizonyítéka is.

A taggyűlésen elhangzott, hogy a jövőben a szervezet nagyobb figyelmet kíván fordítani a korábbi évekből ismert eurómérnöki cím, az Eur. Ing. rangjára is, bevezetve annak meghatározott időszakonként, előre láthatóan öt évenként történő felülvizsgálatát.

Tagságával a Magyar Mérnöki Kamara segítséget kíván nyújtani a felsőoktatási intézményeknek a FEANI nyilvántartásában történő megjelenítésében, a magyar mérnökök mobilitásának elősegítésében. Az erről szóló, az egyetemekkel kötendő megállapodásokat az MMK előkészíti.  

https://www.feani.org/