máj.
09

Fiatal Statikus Szakosztály (FIST) újraalakulása

2019. április 26-án tartotta újraalakuló taggyűlését a Szerémi úti székházában a Kamara fiatal mérnököket tömörítő egyik legrégibb szakosztálya. A taggyűlés Szántó László MMK TT elnök és Pohl Ákos korábbi FiSt elnök támogató jelenlétében valósult meg.

FIST logo

A Fiatal Statikus Szakosztály, röviden FiSt 2009-ben alakult meg dr. Dalmy Dénes kezdeményezésére. A szervezet első elnöke Borbás Máté volt, később Pohl Ákos töltötte be ezt a tisztséget. A FiSt szakmai kirándulásokat és előadásokat szervezett, valamint létrehozta a Fiatal Statikusok díját. A szervezet aktivitása a gazdasági válság utolsó éveiben csökkent, majd 2016-tól kezdve a szervezet inaktív volt.

FIST pohl akos

Az újraalakítás gondolata Nagy Tamás Bajnok fejében vetődött fel még 2018 őszén. A 2019. április 26-i taggyűlést komoly háttérmunka előzte meg, amikor is az előzmények felkutatása, értékelése, a szervezet korunknak megfelelő újrafogalmazása, az ennek megfelelő új alapszabály kidolgozása volt a fő feladat. A taggyűlést Nagy Tamás Bajnok vezette a MMK új székházában Szántó László, a Tartószerkezeti Tagozat elnöke és Pohl Ákos, a FiSt korábbi elnökének támogató jelenlétében.

FIST elnökség

A taggyűlésen megvitatásra került a FiSt működési formája, céljai és alapszabálya, valamint megválasztásra kerültek a tisztségviselők. A szakosztály elnökének Nagy Tamás Bajnokot, elnökségi tagoknak Duliskovich Annamáriát, Farkas Ádám Sándort, Reszegi Sándort és Szabó Attila Antalt választották.