júl.
28

Bemutatkozási lehetőség a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) világfórumán

Innovatív termékekkel és szolgáltatásokkal való megjelenési lehetőséget szervez a Mesterséges Intelligencia koalíció az egyetemisták és főiskolások sport-világtalálkozójára.

fisu-logo

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a Testnevelési Egyetemmel, valamint a Digitális Jólét Programmal közösen augusztus 12-14. között digitális formában szervezi meg az elsősorban az Universiadék rendezőjeként ismert Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) kétévente esedékes világfórumát.

Az új, online formátum lehetővé teszi, hogy ezúttal minden FISU tagország, azaz 174 ország több mint 300 résztvevővel csatlakozzon a világ minden országából online, így a rendezvény komoly nemzetközi figyelemben részesül.

A FISU World Forum kiegészítő rendezvényei között a Mesterséges Intelligencia (MI) koalíció piacteret nyit, ahol szeretnék bemutatni azokat a magyar innovatív termékeket, szolgáltatásokat, amelyek nemzetközileg is érdekesek, sikeresek lehetnek.  A fórumon való bemutatkozás ingyenes. Az MI javasolja, hogy mutassák be termékeiket szolgáltatásaikat, ami ennek a körnek érdekes lehet.

Jelentkezni legkésőbb július 31-ig lehet az  mikoalicio@djnkft.hu  e-mail címen a következő adtok megadásával:
Cégnév:
Kapcsolattartó:
Kapcsolattartó beosztása
Kapcsolattartó e-mail címe:
Termék/szolgáltatás megnevezése:

A rendezvényről és a FISU-ról:
A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) gyökerei az 1920-as évek elejéig visszanyúlnak, amikor megszervezték az első Diákvilágjátékokat Párizsban. Legismertebb rendezvényük a Nyári Universiade, amely az Olimpiai játékok után a világ legnagyobb multisport-eseménye, amelyet 15-20 sportágban 150-160 ország 10-12 ezer résztvevőjével rendeznek. A téli Universiadék nyolc kötelező (alpesi sí, snowboard, északisí, gyorskorcsolya, jégkorong, curling, műkorcsolyázás, biatlon) és a szervező ország által választott három sportból állnak. Az Egyetemi Világbajnokságok (EVB) az Universiadékhoz hasonlóan a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) szervezésében kerülnek megrendezésre kétévente, az Universiadékkal váltakozva, páros években. Az Universiadékkal ellentétben, egy időpontban, egy adott helyszínen csak egy sportág versenyei kerülnek megrendezésre. Bár az idei egyetemi világbajnokságokat el kellett halasztani, azonban 2021-es megszervezésük továbbra is napirenden van.