júl.
28

Gábor Dénes-díj 2020: felterjesztési felhívás

A Novofer Alapítvány idén 32. alkalommal ítéli oda és adja át a Gábor Dénes-díjat. Az elismerés az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő, a határainkon belül vagy kívül élő, kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató magyar szakemberek fokozott erkölcsi megbecsülését jelzi.

gabor-denes-szobor

A Gábor Dénes-díj a civil szféra legnevesebb műszaki alkotói elismerése Magyarországon; napjainkig csaknem 250-en részesültek az elismerésben. A díjak odaítéléséről a NOVOFER Alapítvány Kuratóriuma dönt. A díjazottak teljes névsora: Díjazottak

A díjjal a kamara több tagjának tudományos munkásságát is elismerték: legutóbb 2017-ben dr. Balogh Géza villamosmérnököt, a magyar elektroakusztikai ipar megkerülhetetlen szereplőjét jutalmazta a kitüntetés. 

A Magyar Mérnöki Kamara a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is a tagság és a kamarai szervezetek javaslatait figyelembe véve terjeszt fel a díjra egy, vagy több arra méltó mérnököt. Kérjük, hogy amennyiben a felterjesztési felhívás szempontjainak figyelembevételével javaslata van az elismerésre méltó jelölt személyére, azt szíveskedjen megküldeni részünkre 2020. október 2. (péntek) munkaidő végéig a  szekeres.eva@mmk.hu  e-mail címre, annak érdekében, hogy a jelölésre a feltételeknek megfelelően az MMK felterjeszthesse a díjra javasolt személyt, személyeket.

További információk a díjjal kapcsolatban: Felterjesztési felhívás Általános tájékoztató Adatlap 2020