szept.
15

Megtartotta beszámoló és tisztújító taggyűlését a Geodéziai és Geoinformatikai Tagozat

Házigazdaként dr. Takács Bence köszöntötte a taggyűlést, majd Wagner Ernő, a Magyar Mérnöki Kamara júliusban megválasztott elnöke ismertette a kamara előtt álló feladatokat.

tagozat_geodezia1.jpg

 

Mérsékelt érdeklődés mellett tartotta tisztújító taggyűlését szeptember 11-én a tagozat. A BME Általános és Felsőgeodézia Tanszéken, az Oltay teremben sajnálatosan kevesen, 44 tag és három vendég jelent meg. Házigazdaként dr. Takács Bence köszöntötte a taggyűlést, majd átadták a tagozati díjakat. A Hazay-díjat ketten kapták meg: Kunfalvi János, a Geodézia Kft. Szekszárd vezetője, és dr. Takács Bence a BME docense. A diplomadíj pályázatra 5 munkát nyújtottak be, kettőt díjaztak, Hrutka Bence Péter (BME, MSc) „Pontfelhő automatizált feldolgozásának vizsgálata ingatlan-nyilvántartási térkép előállítása során” és Mayer Christoph (BME BSc) „Útburkolat ellenőrző, minősítő mérése drón fotogrammetriával” című dolgozatát. A további három pályázó Bor Gabriella (GEO BSc) „Digitális légifényképező kamerák kalibrációi”, Horváth Viktor Győző (BME BSc) „Road Damage Detection Using Deep Neural Network Based on Smartphone Imagery” és Zsiger Georgina (GEO BSc) „Földmérési díjszabások elemzése, saját tervezet készítése” díszoklevelet kapott.

tagozat_geodezia2.jpg

Wagner Ernő, a Magyar Mérnöki Kamara júliusban megválasztott elnöke ismertette a kamara előtt álló feladatokat. Novemberben várható az új alapszabály elfogadása. Folyamatban van négy, a kamarai törvényben nem nevesített 300 fő alatti létszámú tagozat beolvasztása rokon tagozatokba. Ez a Geodéziai és Geoinformatikai Tagozatot nem érinti. Az MMK elnöke fontosnak tartja a drónok szabályozásának megváltoztatását, hiszen jelenleg nagyon nehéz a mérnöki célra történő felhasználás. 

Ezután következett Siki Zoltán beszámolója a 2019 és 2020 évről. Tavaly a járvány miatt nem tartunk taggyűlést, ezért most két évről szólt a beszámoló. Mindkét beszámoló megtalálható a tagozati honlapon. 

A következőkben dr. Szepes András, a választási testület elnöke vette át a taggyűlés levezetését, és két fordulóban megtörtént a választás. Elnök Siki Zoltán, elnökhelyettesek Hajdú György, Holéczy Ernő, elnökségi tagok Csemniczky László, Feilné Győry Zsuzsanna, Lehoczky Máté, Menyhárt István, dr. Takács Bence. Az MMK tagozati küldöttei Siki Zoltán, Holéczy Ernő, Lehoczky Máté. 

Zárásként Siki Zoltán újraválasztott elnök köszönte meg a bizalmat. Az eddigi következetes, higgadt munka folytatását ígérte, helyenként könnyekkel, izzadsággal és vérrel.