júl.
02

Újabb három Építésügyi Műszaki Irányelvtervezet véleményezhető

Az Építésügyi Műszaki Szabályozási Bizottság (ÉMSZB) titkárságaként az ÉMI három új irányelvet készített elő, amelyek június 22. és július 21. között véleményezhetők.

homlokzatszigetelés irányelv-cikk

Az ÉMSZB a június 26-án megtartott ülését követően az ÉMI szakmai véleményezésre (társadalmi vitára) közzétette az alábbi irányelv-tervezeteket:

  • Bevonatréteggel ellátott, többrétegű homlokzati hőszigetelő rendszer (ETICS – THR) kialakítása - Építésügyi műszaki irányelv tervezők részére
  • Bevonatréteggel ellátott, többrétegű, ragasztott táblás homlokzati hőszigetelő rendszerek irányelve (ETICS – THR) kivitelezése - Építésügyi műszaki irányelv kivitelezők részére
  • Kerámiaburkolatok kialakításának műszaki irányelve

Ezen tervezetek ebben a véleményezési körben (már) mindenki számára elérhetőek, a véleményeket közvetlenül lehet megtenni az alábbi linken leírtak szerint. Ugyanitt érhetők el a tervezetek is:

http://www.emi.hu/EMI/web.nsf/Pub/7J8AU8.html

Véleményezni egy űrlap kiiöltésével lehet.

Tekintettel arra, hogy az előzetes véleményezési kör már megvolt, egységes kamarai visszajelzést nem várnak, viszont minden szakmagyakorló adhat (egyéni) véleményt. Természetesen kamarai szervezet is tehet véleményt, ha ez indokolt.
A véleményezés határideje július 21.
A véleményezhető építésügyi műszaki irányelvek jelenleg még tervezetek, amelyek a beérkezett vélemények figyelembe vétele mellett átdolgozásra kerülnek elfogadásuk és közzétételük elött!