jan.
22

A Kamara várja a jelöléseket, javaslatokat a 2021-es a díjakra, elismerésekre

A Magyar Mérnöki Kamara által alapított elismerések – a Zielinski Szilárd Díj, az Év Mérnöke Aranygyűrű Díj és a Tiszteletbeli Tagság - díjazottainak személyét 2021. március 8-án egy online ünnepségen hozzuk nyilvánosságra. A járványhelyzet miatt a díjakat a kitüntetettek egy későbbi időpontban vehetik át.

carousel_dijatado.png

Nagy Gyula elnök a megszokott rend szerint levélben kért javaslatokat, jelöléseket a mérnöki kamara által alapított elismerésekre. Az egyes kitüntetéseknél a kamarai ügyrend meghatározza, hogy ki tehet javaslatot.

A Zielinski Szilárd Díj esetében minden aktív tag jogosult a jelölésre. Az 1924-ben megalakított Mérnöki Kamara első elnöke tiszteletére és emlékezetére alapított kitüntetést azok kaphatják, akik a kamara elismertetése, eredményes működése érdekében tartósan kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki. A díjak száma évenként legfeljebb 4 db lehet. A díj odaítéléséről az MMK Alelnöki Tanácsa dönt.
Jelölőlap letöltése

Az Év Mérnöke Aranygyűrű díjra a területi kamarák és a szakmai tagozatok elnökei, továbbá az MMK Elnökségének tagjai tehetnek javaslatot. A díj odaítéléséről a korábbi években e kitüntetésben részesültekből alakult díjbizottság dönt. A kitüntetést 2015-től azok a kamarai tag mérnökök kaphatják, akik életpályájuk során hazai és nemzetközi tekintetben is maradandó mérnöki alkotással, alkotásokkal kivívták a szakma elismerését, valamint, aki az adott évben kimagasló mérnöki létesítmény megalkotásában vett részt.
Jelölőlap letöltése

A Tiszteletbeli Tag címre javaslatot tehetnek a terület kamarák és a szakmai tagozatok. Az MMK Tiszteletbeli Tag címet azon magyar és külföldi állampolgárságú nem kamarai tagok részére adományozhat, akik a kiemelkedő mérnöki, illetve közéleti munkásságukkal és magatartásukkal kiérdemlik a mérnöktársadalom elismerését. A Tiszteletbeli Tagság odaítéléséről az MMK elnöksége dönt.
Jelölőlap letöltése
Az elismerések részletes leírása és a korábbi években díjazottak listája és a kitüntetési megtalálható a következő címen: https://mmk.hu/kamara/rolunk/kituntetesek

A kitüntető elismerésekre a javaslatokat indoklással legkésőbb 2021. február 19-e 16 óráig elektronikus úton lehet megküldeni a foldesi.beatrix@mmk.hu e-mail címre.