júl.
24

Környezetvédelmi tagozati kitüntetések

A Környezetvédelmi Tagozat három különböző kategóriában várja a javaslokat az alábbi díjakra: Környezet Védelméért kitüntetés, Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért kitüntetés, Környezetmérnöki Diplomadíj.

Az MMK Környezetvédelmi Tagozatának Elnöksége javaslatokat kér a következő kitüntetések adományozására:

  • A „Környezet Védelméért” kitüntetést az Elnökség 2003-ban alapította. Azok a kamarai tagok kaphatják meg, akik a környezetvédelem egy, vagy több szakterületén hosszú időn keresztül kiváló és eredményes teljesítményt nyújtottak, vagy valamely területen kimagasló eredményt értek el. Javaslatot bárki tehet. Évenként max. 3 fő díjazható.
  • A „Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért” kitüntető oklevelet 2004-ben alapította a Tagozat Elnöksége. A kitüntetést a környezetvédelmi műszaki felsőoktatásban, szakmérnök képzésben országos szinten mutatott kimagasló teljesítményért lehet megkapni a felsőoktatásban résztvevő intézmények vezetői által beküldött javaslatok alapján. Évenként max. 3 fő díjazható.
  • A „Környezetmérnöki Diplomadíj” odaítéléséről az egyetemek által beküldött diplomadíj pályázatok értékelése után a tagozaton belül működő Bizottság javaslata alapján a Tagozat elnöksége dönt. Az egyetemek az MSc ill. osztatlan képzésben részesült hallgatók diplomadolgozatával pályázhatnak. Egy évben max. három díj adható ki.

A javaslatokat a „Környezet Védelméért” és a „Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért” kitüntetésre 2018. november 12-ig kérjük beküldeni Dr. Fekete Jenő György e-mail címére: fekete.jeno1@chello.hu. A javaslat elküldését – a biztonság kedvéért - kérjük megerősíteni az 1-385-6373-as telefonszámon (üzenetrögzítő van). A javaslathoz kérjük kitölteni a mellékelt űrlapot, valamint kérünk mellékelni egy 10-15 soros laudációt és egy szakmai önéletrajzot A hiányosan beküldött, vagy a határidő után beérkezett javaslatokat nem áll módunkban értékelni.

A „Környezetmérnöki Diplomadíjat” az MMK Környezetvédelmi Tagozata hirdette meg 2018. májusában az érintett egyetemeknek megküldött levélben. Kérjük, hogy az abban foglalt feltételeket szíveskedjenek betartani.

Díjátadás
A díjak átadására 2019. január végén kerül sor az MMK székházában ünnepélyes keretek között. A kitüntetettek és a javaslattevők erről írásban értesítést kapnak.

A felhíváshoz kapcsolódó dokumentum az alábbi linken letölhető.