aug.
28

Közösen az ÉMI-vel

Az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nkft. vezérigazgatója, Gyutai Csaba augusztus 25-én a szervezet szentendrei központjában fogadta Wagner Ernő MMK-elnököt, Farkas Györgyöt, a Magyar Szabványügyi Testület elnökét, valamint dr. Virág Rudolf MMK-főtitkárt.

ÉMI1.jpg

A megbeszélésen szóba került, hogy a 1337/2021. (VI. 1.) Korm. hat. az ÉMI feladataként Építőipari Tételes Referencia Adatbázis elkészítését írta elő. A kamara képviselői jelezték, szívesen közreműködnek a feladat végrehajtásában. Ugyanez a jogszabály rendelkezett az ÉMI szentendrei telephelyén a Nemzeti Mintaház Park továbbfejlesztéséről, az MMK a szükséges mérnöki tudással e fejlesztési feladatba is bekapcsolódhat.  

ÉMI_gyutai2.jpg

Az ÉMI az egyik alapító szervezete a kamara beruházáslebonyolítói mesteriskolájának, Gyutai Csaba ezzel kapcsolatban jelezte: oktatók delegálásával a mesteriskolai kurzus 4. évfolyamában is aktív szerepet vállalnak majd, az ÉMI továbbá kifejezetten szorgalmazza, hogy az MMK a tervezett BIM-képzésében is hasznosítsa a mesteriskolák szervezésében és lebonyolításában szerzett korábbi tapasztalatait. A szabványokkal és a szabványrendszer működésével kapcsolatban az ÉMI egyetért azzal, hogy roppant fontos a mérnökök szerepe a szabványok továbbfejlesztésében, a szabványok könnyű hozzáférése pedig a mérnökség eredményes és minőségi munkájának elengedhetetlen feltétele.