dec.
14

2018 évi MITA Diplomadíjak ünnepélyes átadása

 A Magyar Mérnöki Kamara Elnökségének 2018. december 12-i ülésén került sor a „Diplomadíj 2018.” pályázat eredményének kihirdetésére és a díjak átadására.

MITA 2018 képek 4

A Mérnöki Innovációt Támogató Alapítvány ez évben a szilárdásvány-bányászat, elektrotechnika és épületvillamosság, valamint a munkavédelem területére írt ki pályázatot. A kiírásra több pályamű érkezett. A pályaműveket az alapítvány kuratóriuma szakmai vélemények alapján értékelte és megállapította, hogy mely pályaművek nyerték el az első három helyezést jelentő díjakat.

Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke – egyúttal, mint az alapítvány kuratóriumának elnöke is – az Elnökség ez évi utolsó ülésének záró eseményeként átadta a díjakat.

MITA 2018 képek 3

 A pályázat I. helyezettje Mojzes Petra lett, aki „A Colas Északkő Kft. Tállya bányaüzem új technológia mögötti andezitfal lepergésvizsgálata” című munkájával elnyerte az első díjjal járó 250.000,- Ft-ot is.

MITA 2018 képek 2

A II. helyezett Révész Zsuzsanna Márta „Megújuló energia alkalmazhatósága a gáztechnológián” című munkájával a kiváló helyezéssel járó 150.000,- Ft-ot is elnyerte.

MITA 2018 képek

III. helyezést kapott Balogh Szilvia, aki „Egy széntelep mélyfúrásos kutatási adatainak feldolgozása, valamint az ásványi nyersanyagtömegének és minőségi paramétereinek becslése néhány fejtési tömbben a homlok előrehaladásának függvényében” című munkájával egyúttal a díjjal járó 100.000,- Ft-ot is elnyerte.

Bízunk abban, hogy az alapítvány gyakorlata szélesebb lehetőséget biztosít a fiatal szakemberek szaktudásának felmutatásához és a későbbiekben kiírásra kerülő pályázatokra egyre többen jelentkeznek majd.