aug.
21

"Víz és biztonság Magyarországon" - Konferencia a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM „VÍZ ÉS BIZTONSÁG MAGYARORSZÁGON” címmel konferenciát szerve 2018. szeptember 27-én. Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Oktatási Központ (1083 Budapest, Üllői út 82.).

A víz és a biztonság kapcsolata igen sokrétű. Éppúgy felöleli a vízellátás biztonságát, a vízkészletek fenntartható használatát és védelmét, a vizek kártételei elleni védekezést, mint a biztonság hagyományos katonai, rendvédelmi aspektusait. A vízbiztonság mára a XXI. század meghatározó kihívásává vált világszerte. Ennek tükrében a 2013. évi Budapesti Víz Világtalálkozó zárónyilatkozata is a vízbiztonság kérdését helyezte a vízzel való nemzetközi és nemzeti szintű cselekvés középpontjába.

A „Víz és biztonság Magyarországon” konferencia egy olyan szakmai rendezvénysorozat első eseménye, melynek célja, hogy áttekintést adjon a vízbiztonság legfontosabb hazai kihívásairól. Törekvése, hogy a vízügyi ágazat, az érintett hivatásrendek és a víztudomány meghatározó képviselőinek részvételével mind a döntéshozók, mind a szélesebb szakmai közönség számára is hitelesen foglalja össze a következő évtizedek kritikus vízgazdálkodási feladatait.

A konferencia hivatalos nyelve magyar, a részvétel ingyenes.
Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 15.

Kérjük, hogy részvételi szándékát az on-line regisztrációs felület kitöltésével szíveskedjék jelezni! A konferenciával kapcsolatos kérdéseiket az alábbi e-mail címre szíveskedjenek küldeni: vtk.rendezveny@uni-nke.hu

A tervezett szekciókon belül a megvitatásra javasolt kiemelt témák, a konferenciáról további információk, valamint a végleges programfüzet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar weboldalán érhető el.

Konferencia részletes meghívója itt letölthető.