nov.
20

Önkormányzatokkal együttműködő kamarák

A megyék fejlődésének alapdokumentuma a területrendezési terv, amely meghatározza a műszaki létesítmények rendszerszerű elhelyezését a megye területén. Ezért érthető és szükségszerű, hogy a tervek legfontosabb véleményezője a területi mérnöki kamara.

A Magyar Mérnöki Kamara még a nyár folyamán megkereste a megyei önkormányzatok elnökeit, hogy már a tervek kidolgozásának megkezdésekor vonják be a területi kamarákat. Több megyei önkormányzat érdeklődött a bővebb együttműködés lehetősége iránt is. Ehhez az MMK együttműködési megállapodás mintát is rendelkezésre bocsátott.

Az MMK – a területi kamarák tapasztalatai és a kormány évekkel korábban deklarált szándéka alapján - szorgalmazza a városi főmérnök státuszának általánossá tételét. A Mérnök Újságban erről megjelent cikkek is figyelmet keltettek az érintett települések és a kamarai tagok között. A véleményt adó olvasók valamennyien egytértettek a kamarának a főmérnöki tevékenységre vonatkozó, részletes ajánlásával is.

A Vas Megyei Mérnöki Kamara elnöke a közelmúltban tekintette át Szombathely új polgármesterével azokat a területeket, amelyeken kiemelt jelentősége lehet a megyeszékhely és a megyei mérnöki kamara együttműködésének. Nádor István a megbeszélésen hangsúlyozta, kiemelt jelentőséget tulajdonít annak, hogy a városi főmérnök státuszának visszaállítása mielőbb megtörténjen.

 

A megbeszélés részletei itt olvashatók!