febr.
28

Országos titkári értekezlet a kamarában

A 2019. február 25-én tartott országos titkári értekezleten több új területi kamarai titkár is bemutatkozott.

Az új titkárok közül ketten már ellátják munkakörüket, míg a Baranya Megyei Mérnöki Kamara új titkára a második félévre veszi át feladatát. Az értekezleten sor került a hatósági ügyek tapasztalatainak áttekintésére az egységesebb gyakorlat elősegítése érdekében. Általános tapasztalat, hogy egyértelmű tájékoztatásra van szükség a beszámoló vizsgákkal kapcsolatos mentesüléssel és felmentéssel, valamint ezek feltételeivel kapcsolatban. Megismerkedtek a területi titkárok az utóbbi időben született új tanúsítványokkal, a kialakuló, kedvezményes szabványhoz jutás rendszerével, és tájékoztatást kaptak arról, hogy március végén a Magyar Mérnöki Kamara és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara új székhelyre költözik.

Országos titkári értekezlet a kamarában

Az új titkárok közül ketten már ellátják munkakörüket, míg a Baranya Megyei Mérnöki Kamara új titkára a második félévre veszi át feladatát. A Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara új titkára Nyúl Zsolt, a Csongrád Megyei Mérnöki Kamara új titkára Mádai Sándor Jenőné, a Baranya Megyei Mérnöki Kamara új titkára pedig Winkler Ervin lesz.

Országos titkári értekezlet a kamarában
Országos titkári értekezlet a kamarában

Az értekezleten sor került a hatósági ügyek tapasztalatainak áttekintésére az egységesebb gyakorlat elősegítése érdekében. Általános tapasztalat, hogy egyértelmű tájékoztatásra van szükség a beszámoló vizsgákkal kapcsolatos mentesüléssel és felmentéssel, valamint ezek feltételeivel kapcsolatban. Különösen fontos, hogy a területi kamarák titkárságai nagyobb figyelmet fordítsanak a vizsgakötelezettségek időbeni teljesítésére, hívják fel a tagok figyelmét és tegyék meg a jogszabályok szerinti intézkedéseket a kötelező időpontok elmulasztása esetén. Ezzel elősegítik, hogy a mérnök ne kerüljön nehezebb helyzetbe, ne fenyegesse a jogosultság elvesztése.  

Országos titkári értekezlet a kamarában

Részletes tájékoztatást kaptak a területi titkárok a tervezett, ez évben előkészítendő elektronikus ügyviteli rendszerről, amelynek célja, hogy lényegesen átláthatóbbá, egységesebbé és gördülékenyebbé tegye a kamarai dokumentáció ügykezelését.

Országos titkári értekezlet a kamarában

Megismerkedtek a területi titkárok az utóbbi időben született új tanúsítványokkal, a kialakuló, kedvezményes szabványhoz jutás rendszerével, és tájékoztatást kaptak arról, hogy március végén – mivel a jelenlegi, bérelt székhely épületét jelentősen átalakítja a tulajdonos - a Magyar Mérnöki Kamara és a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara új székhelyre költözik: az MMK a Budapest, XI. ker. Szerémi út 4., a BPMK a Kaposvár utca 5-7. sz. alatti épületbe (a két cím ugyanazon épület két oldalát jelzi).

Kapcsolódó anyagok