febr.
05

Jelentősen nő idén a tagozatok által elkölthető pénz

Az MMK elnöksége arról döntött, hogy idén jóval több pénz jut a szakmai tagozatoknak: összességében csaknem négyszeresére nő a szakmai-működési célokra elkölthető központi keret. A tagozatok vezetői már meg is kapták az értesítést a konkrét összegekről.

 

A Magyar Mérnöki Kamara Elnöksége a 3/2020. (I. 22.) számú határozata szerint a 2020. évi költségvetési tervben foglalt 10,5 millió forinton felül – egyszeri alkalommal - további 29 millió forint forrást biztosít a szakmai tagozatok 2020. évi tevékenységéhez. A tagozatok gazdálkodását jelentősen megerősítő döntésre elsősorban az MMK takarékos gazdálkodása teremtette meg a lehetőséget. A tavalyi megtakarításból származó összeget – a végleges gazdálkodási adatok ismeretében –az Elnökség szükség szerint kiegészíti a saját 2020. évi keretéből.

Nagy Gyula elnök elmondta: az elnökséggel együtt azt várja a döntéstől, hogy minden MMK tag érzékeli majd a pozitív változást, azt, hogy a tagozatok idén jelentősen többet költhetnek rendezvényeikre, konferenciák szervezésre, működésükre, kiadványokra, kommunikációra, jogszabályok véleményezésre: és általában minden, a tagozati élettel kapcsolatos ügyre.

A tagozatok által felhasználható idei keretösszeget a korábbi elvek alapján határozta meg a munkacsoport, vagyis a tagozatonkénti 500.000 Ft működési kereten felül létszámarányosan, a szakmai tagozatok 2020. január 1-jén érvényes létszámadatai alapján számolták ki az összeget.

A működési költség emelése mellett változatlanul megmarad az a tagozati munkát segítő pályázati keret, amelynek célja, hogy a tagok számára segédletek, korszerű, innovatív ismeretanyagokat bemutató kamarai kiadványok készülhessenek.

Az összeg felhasználásáról a tagozatok e hónap végéig döntenek az éves munkatervük részeként.