márc.
05

Tisztújító küldöttgyűlés: hivatalos a jelöltlista

Lezárult a jelölési folyamat, miután a Választási Jelölő Bizottság véglegesítette a Magyar Mérnöki Kamara következő 4 éves ciklusára a jelöltek névsorát.

A Választási Jelölő Bizottság (VJB) március 2-i ülésén megállapította az elnöki, alelnöki és elnökségi tagi tisztségekre, valamint a felügyelőbizottsági és az etikai-fegyelmi bizottsági tagságra jelöltek listáját. A február 5-i jelölési határidő után a VJB február 12-i ülésén rögzítette az érvényes jelöléseket, és néhány jelölő szervezettől részleges hiánypótlást kért. Március 2-án a bizottság immár valamennyi jelölést és adatot értékelve megállapította: az összesen 40 jelölésre jogosult szervezet (19 területi kamara és 21 szakmai tagozat) közül a jelöltállítási határidőn belül 39 szervezet küldött be jelölési javaslatot, amelyek közül 38 érvényes.

A következő kamarai időszak országos elnökének személyére 2 érvényes jelölés érkezett, a 4 alelnöki posztra 7, a 12 elnökségi tag személyére 21 jelöltet állítottak. A felügyelőbizottság 5 tagjára 10 érvényes jelölés érkezett, és 11 jelölt közül választható meg az etikai-fegyelmi bizottság 7 tagja.

A tisztújító küldöttgyűlés tervezett időpontja 2021. május 14. Az április 23-án ülésező választmány – az aktuális járványhelyzet és a járványügyi szabályok figyelembevételével – állást foglalhat a küldöttgyűlés végleges időpontjával és a lebonyolítás módjával kapcsolatban.

A jelöltek hivatalos listája megtalálható a www.mmk.hu/valasztas2021 oldalunkon.

Kapcsolódó anyagok