szept.
16

Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara és a Pannon Egyetem

Közvetlenül a területi kamara éves taggyűlése előtt, szeptember 15-én a Pannon Egyetemen együttműködési megállapodást kötött a felsőoktatási intézmény és a megyei köztestület.

 

veszprem1.JPG

Az aláíró felek a megállapodás aláírásával erősítik a duális képzést a Pannon Egyetemen, kiemelt figyelmet fordítanak a jövőben az utánpótlás képzésre, és ennek keretében nyári szakmai gyakorlatokkal, pályaorientációs programokkal segítik az egyetem munkáját. A Veszprém Megyei Mérnöki Kamara célja továbbá az egyetemi KFI potenciál kiaknázásának elősegítése, pályázatokon való részvétel támogatása, az egyetemen elért kutatási eredmények gazdasági hasznosulásának előmozdítása. 

Az együttműködési megállapodást dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektoraCsillag Zsolt, az egyetem kancellárja, és Zalavári István, a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara elnöke írta alá. Gelencsér András rektor köszöntőjében úgy fogalmazott: a felsőoktatási intézmény már több évtizedes jó kapcsolatot ápol a mérnöki kamarával, és biztosítja a térség műszaki szakemberutánpótlását, míg Csillag Zsolt kancellár azt emelte ki, hogy a mérnöki szak az egyetlen az egyetemen, amely az alapítás óta jelen van az intézményben, és bár a kamarai együttműködés eddig is szoros volt, ezt időről-időre frissíteni, új tartalommal kell megtölteni.