Agrárműszaki Szakosztály

Élelmiszeripari-mezőgazdasági tervező (ÉM-T)

Szakterületek megnevezése:

  • Élelmiszeripari és mezőgazdasági termékek előállításának, forgalmazásának és tárolásának technológiai, higiéniai és élelmiszerbiztonsági tervezése.
  • Mezőgazdasági és élelmiszeripari üzemek és nagykonyhák gépesítésének, hűtésének és klímatizálásának tervezése valamint épületgépészetükhöz szükséges élemiszerhigiéniai és technológiai tervezés.
  • Mezőgazdasági építészet tervezése.
  • Ültetvénytervezés, állattenyésztési és növénytermesztési technológiák gépesítésének tervezése.

Képzettség új tanúsítás megszerzéséhez:

  • Élelmiszeripari technológus mérnök
  • Mezőgazdasági technológus mérnök
  • Élelmiszeripari gépészmérnök
  • Mezőgazdasági gépészmérnök
  • Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök

Tanúsítás megszerzéséhez elismert szakmai gyakorlat:

  • A szakterületek közül legalább egy területen szerzett legalább 5 éves szakmai gyakorlat.

 

Élelmiszeripari-mezőgazdasági szakértő (ÉM-SZ)

Szakterületek megnevezése:

  • Élelmiszertipari építmények funkcionális egységeinek és technológiáinak szakértése.
  • Mezőgazdasági alaptevékenységgel összefüggő épületek műszaki és technológiai szakértése.

Képzettség új tanúsítás megszerzéséhez:

  • Élelmiszeripari technológus mérnök
  • Mezőgazdasági technológus mérnök
  • Élelmiszeripari gépészmérnök
  • Mezőgazdasági gépészmérnök
  • Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök

Tanúsítás megszerzéséhez elismert szakmai gyakorlat:

  • A szakterületek közül legalább egy területen szerzett legalább 5 éves szakmai gyakorlat.